Friday, January 30, 2009

my heart

Semuanya dah jelas & nyata..

Xperlu lagi nak berteka – teki....

Xperlu lagi nak berharapkan apa2..

Semua dah ada depan mata...

Sedih, kecewa, gembira, tenang????

Tiada jawapan untuknya.....

Kerana tiada yg perlu dikenang....

Hidup perlu diteruskan.......

Tanpa sebarang persoalan......

Tanpa sebarang rasa ragu…..

Walau hati terus dilukai….

Biarkan sepi ini berlalu….

Biar diri kembali ceria…

Seindah bintang dilangit...

Sebebas kicauan burung..

Sedingin hembusan angin...

Moga harapan dikabuli....

Moga lenyap memori lalu...

Biarkan ia pergi..........

Selamanya............

Sunday, January 18, 2009

Relax weekend

Setelah hmpir nk sebulan duk sini…minggu ni la deqsu rasaa minggu yg paling relax coz deqsu dapat buat ape yg dah lama deqsu xbuat..hehehehe…best giler tau…lagipun dpt cuti lama skit coz arini hari keputeraan sultan Kedah..huhu…ape ntah nme sultan ni..nme je duk kt Kedah tapi deqsu xingt pun nma sultan Kedah… (terukkn???????..huahuahua.. bleh kne buang negeri ni..) ari khamis ari2 lepas je kelas cik diela terus amik ktorg (awe n deqsu) n shiela utk blk perlis..hehe..hujung minggu ni ktorg bercuti kt umah cik diela kt kangar…shiela just tumpang skali coz die nk blk umah kt kula perils…kebetulan ari 2 besday ayah diela..hepy besday uncle!!!..means ni kli ke-2 ktorg smbt besday ayh die coz thn lepas pun wk2 yg sme jgk ktorg g umah die..mlm 2 lepas maghrib ktorg dinner kt luar sempena besday ayah diela..n pas je makan kami semua g Taman Rekreasi Sg. Kechoh..actually b4 ni ktorg dh pernah g cme xnh tgk view time mlm lg la…hehe..cantik tau..n yg paling membahagiakan deqsu dpt tgk bintang..(dh lame sgt xdpt duk kt kwsn lapang n tgk bintang puas2)..seingat deqsu, last skali pun time kt matriks dlu..rasa bahagia, tenang n free sgt time 2 melihat langit yg kelam tp dipenuhi bintang2 yg cantik ..inilah anugerah alam ciptaan Tuhan yg perlu kita nikmati..Subhanallah..klu la time 2 plak kt tepi pantai..fuhh…mesti lagi best…hehe..tp, dpt tgk langit yg cantik ni pun deqsu dah rasa bersyukur sangat..time rasa nk duduk2 lama2 je..tp,cian plak kt diela t..anyway, thanks cik diela…soknye plak pg2 lagi ktorg dah kuar coz diela nk renew roadtax kete die n pas2 ape la..g shopping la kn..hehe..byk jgk la berhabis ari2..tp, rasa puas coz semua dpt n yg paling penting dpt bli baju untuk mak n abah..petng 2 plak ktorg g berjalan kt Hutan Lipur Bukit Air…emm..g sungai..best tau..tp, xmndi la coz dah ptg kn..lgpun, ade org wt program kt situ..just smpt posing2 n menikmati alam sekitar..(hehehe..bese la ktorg ni kan suka bergambar)..huahuahua..mlm 2 lepas isya’ bru la ktorg blk kolej coz ari sab2 2 pg2 lg cik diela ada kawad ko-k..ktorg ko-k ptg..klu ikutkan hati ktorg nk ponteng je coz alang2 kn ahad cti..tp, d sebabkan ktorg mempunyai disisplin diri yg tinggi..so, balik jgk la kn (bajet baik sgt la ni ek..huahuahua)..n ari ahad ktorg just duk dlm bilik je..tp, this weekend mmg happening gler n bahagia sgt.. ‘ini membuktikan xsemestinya kta akan rasa bahagia dgn adanya org tersayang(means bf la kn)..tp, kte jgk bleh rasa bahagia n happy sgt2 dgn segala yg telah d anugerahkan oleh Allah..contohnya dgn alam sekeliling kte n yg paling penting kte kne yakin dgn ape yg kte buat n kne rasa sentiasa bersemangat..btl x????)’…hehe..enjoy ur life with happiness n successfullness..

1st Bowling on 2009

Hari ini baru la ada kesempatan nak menaip..huhu…cam banyak sgt keje la plak kn..huahua..padahal..berjalan sokmo..hehe..actually hari selasa lepas 1st SDG class..sebelum masuk bilik Dr. je dah berdebar-debar..maklum la, 1st class sure la Dr. tanya pasal result kn…yg lain pun muka kecut je…tp,control2 la kn..hehe..rupa2nya member2 yg lain pun result drop jgk..emm,mmg sah n nyata la yg paper2 sem lepas mmg killer2…Dr. pun cm kecewa je dgn ktorg.. So sorry Dr. we already try the best. However, that the faith n must accept it…abis je SDG saje g lab jap….ingt bleh la nk tkrkn layout utk intan..tp, server lmbt plak..so, blk n trs g makan..Kwn2 yg lain dah tggu pun kt cafĂ©..sory, I’m late..huhu..n cik diela lg sorg 2 trs conform kn nk g men bowling pas zohor..so,ape lagi..follow jela kn..hehe..asalnya just deqsu,cik diela n kak jah je yg nk g..tp, ktorg paksa jgk awe ikut..huhu..sementara nk tggu awe siap deqsu sempat terlelap jap coz pening kepala sgt masa 2… huh..punya la dah lame xmen so..ape lgi..men smpai 3 game ari2..hehehe..awe just pemerhati ditepi..tp,mmg puas la men kali ini coz dpt memantapkn skill n rasa hepy sgt dpt baling bola bowling 2..huahua..(bajet terror la ni..huhu..xde mknenye..)..tgh2 men..ktorg jumpe nana,mira n zila..diorg pun men bowling jgk kt situ..pas abis je men solat asar n jln2 cuci mata..hehe..ktorg smpai kt kolej je dah azan maghrib…pas mandi n solat isya’ deqsu terus tdo dgn lena n nyenyaknye..hehe..hope2 hari2 mendatang pun deqsu akan terus rasa kegembiraan macam ni..syukur atas nikmat kurniaan Illahi..alhamdulillah…

Monday, January 12, 2009

happy besday....

i just want to wish happy besday to my luvly sis kak ngah (12 jan) n kak long ( 9 jan)...may Allah bless u all......hope happy always n i always love u sis...mmmmmuaaaaaah....=)..hehehe...oppss..forget it..also, happy besday to my frens...Alin (8 jan), kak norma (8 Jan),yana (7 jan), iqmal (10 jan)...hope u all happy always....

Saturday, January 10, 2009

bad week...

Huhu…a bad week…I don’t know why..too many happen this week…can I achieve my ‘09’ aim with the 1st week too many thing happen???????huhuhu….like a crazy to handle it….n I also got the killer lecturer for my law subject…huhu…it’s make me crazy n too afraid…what should I do now??????? Anyone can help me?????i’m in down n down n down!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, January 7, 2009

kejam2 @ Utusan today

MENYAYAT HATI... Mayat seorang kanak-kanak perempuan yang hanya nampak kepala ditemui di bawah runtuhan rumahnya yang musnah akibat serangan tentera Zionis di Gaza, semalam.

kejam2

Penduduk Palestin berada di ambang maut apabila bantuan ubat-ubatan, air bersih dan makanan tidak dapat disalurkan akibat sekatan Israel.

Jawatankuasa Palang Merah Antarabangsa (ICRC) sifatkan keadaan di Gaza sangat-sangat berbahaya dan meruncing.

Semua hospital di Gaza kehabisan bekalan darah dan ubat-ubatan terutama vaksin tetanus untuk kanak-kanak.

Rejim Zionis tidak akan mengadakan gencatan senjata selagi Hamas tidak ‘berundur’ dan berhenti melepaskan tembakan roket ke wilayah Israel.

actually, deqsu copy dr utusan Malaysia arini....xtau la ape akan jadi lagi selepas ni...ni semua ketentuan dr Allah...mungkin ada petunjuk disebaliknya...cme kte mampu berdoa agar mereka dapat hidup aman kembali n kte sepatutnya bersyukur dgn ape yg kte dah ada skng....

Saturday, January 3, 2009

Year 2009

actually nothing to shout now...just want to say..happy new year 2009....huhu...too many things i want to do this year....hehehe..to make me happy always...huahua...but, 1 thing i want to forget about couple even now all my friends have it..but, i don't care coz my study n happiness with my own style is more important than that...jealous?????sometime la, especially when they "bergayut"..huahua..what ever la n bla2 bla2......hehehe...tp, pntg ke couple 2?????i don't think so...huahua...anyway, congrate 2 all my friends..hope u all happy always n don't forget about study k...hehehe...chayok2!!!i'm alone now here coz my friends bz with their "ehem2"...but i know my family always with me...so,it's ok 4 me n i try to be strong, success n be more matured..hehe..hope it..plzz pray 4 me..n i also hope happiness always with me in this year...