Tuesday, December 30, 2008

my days @ Amano

Actually xde ape sangat nak cite hari2 deqsu kt Amano..just, deqsu dapat experience yg banyak mengajar deqsu..bukan je pengalaman dalam wt kerja..tp, pengalaman cara hidup n macam2 lg la..thanks 2 kak aslina n my luvly sis, sis eina 4 the chance n experience..wlaupun cti ni beberapa hari je deqsu duk kt umah n rasa cam xpuas je cti ni..tp, sume 2 terbayar dengan pengalaman kerja n trip holidays dengan kak wie, kak ayit, kak iqa n team ehoza yg lain ( yg kenal jela..hehehe)..kt sni deqsu ada masukkn gambar kenangan deqsu kt Amano..pic time annual lunch n last day..kt eina sbk sme nk bergambar..tmbh2 ble nk bergambar dengan otomo (the cute2 boy of Japan=)..)..hehe..hope pengalaman 2 semua dapat di bawa smpai keje t..insyaAllah..n sempena thn baru Islam ( 1430H) n thn baru (2009)..deqsu dah tanam semangat baru untuk lebih berjaya dlm pelajaran n dalam menangani masalah2 yg ada d sekeliling..deqsu nk minta maaf klu ada salah n silap sepanjang thn ni..doakan deqsu berjaya k..hehe..opps, lpe plak..congrate to my luvly friends coz dah berpunya skang ni ek..huahua..kte sorg la ni still single..huhu..xpe2..bg peluang kt yg lebih tua dulu..hehe..daa……

Pict @ Amano





Sunday, December 21, 2008

dora...









my weekend


Alhamdulillah….dah kmbali tenang n happy..this weekend deqsu abiskn waktu kt umah kak long…hari jumaat pas abis keje..deqsu n kakak duk kt giant kj jap sementara nk g amik kak wie kul 8….mlm ni diorg ada gathering skit…so,mls la nk nyebuk kn..on da wy nk g amik kak ayit kakak drop deqsu kt komuter mid valley..n nek komuter la g umah kak long..mlm 2 bergayut jap dgn intan coz dah lme pun xcall die…emm, everything jd ok pas ckp dgn intan…thanks frens for ur advice n concern..Sab2, pagi2 dah g pasar mardi, UPM..sje je bli brg n jln2 nek train yg d sediakan utk melawat sekitar mardi..hehehe..tng je pg2 tgk yg hijau2, kuda n dpt hirup udara yg segar..hehe..pas2..pnt dh jln blk la kn..ape lg..huhu..pas zohor baru kuar blk coz kak long nk g shopping brg2 skul ank2..so,follow jela..smbl 2 dpt la sepasang kasut..hehe(xyah kuar duit coz voucher ade lg)…pas2, ktorg g mkn Kenny Rogers..(time 2 mmg dah lpr pun..huahuahua)…lme la jgk g shopping 2..mlm,smtra tggu kak long masak bdk2 ni sbk dgn colour pencil yg bru bli 2…d sebabkn boring..so,deqsu ape lagi join skali la melukis n mewarna (wah,dah lamenye tgglkn ni)..masa 2 yg nmpk..gmbr Dora..so,lukis dora jela..siap gne cryon n water colour lg 2..huahua..hepynye..(even xla cntk kn..tp, puas la dpt melukis…









Thursday, December 18, 2008

my favorite poem..

*Bila titisan rebah ke bumi,
Sang suria pasti menerangi,
mengubat pilu dihati,
aku kawan yang sejati,
yang selalu di sisi,
Marah tak semestinya benci,
Kecewa tak semestinya sepi,
malam ini,biarlah aku sendiri,
usahlah kau dicurahi air mata suci,
biarlah aku beralih diri,
adakah itu yang kau mahukan,
aku sudi eila ku intan

thanks for this poem my friends..even it’s 2 years ago..but everytime i dissapointed with ur attitude....i’ll read this poem..
coz it’s understand me than u friends.....sorry 2 say it......=(...........

Tuesday, December 16, 2008

a tired week..






A tired week..

Emm..ari first keje lps cti raya..deqsu punya la mengantuk kt office 2..penat gler..mybe coz tdo lmbt kot coz time ktorg balik dr kg. ..kete abg min rosak kt plaza tol..huhu..nsb bek la msa 2 dah xjauh sgt..klu x mau xleh g keje ni..huhuhu…tp,mggu ni byk yg deqsu dpt blajar..n seronok coz dpt applied ape yg deqsu blajar sblm ni..emm,ari khamis kt selangor cti..so, deqsu, kak eina n kak wie g tgk cite ‘los dan faun’ dgn cite ‘transporter 3’..cite los dan faun 2 best la jgk..klakar n cite ni deqsu rasa lain skit la dr cite2 afdlin sblm ni..emm,kt sni ada la skit gmbr time kt mid valley..sje je ltk coz nice view..hehe..ari jumaat kt office ada wt annual lunch…mknn yg ada not bad la n pas2 ada skit game..best dpt join Amano..n deqsu rse bernasib baik sgt coz still dpt join lunch n game n b’peluang jgk dpt hadiah..hehe..deqsu abiskan hujung minggu kt umah kak ngah coz mak n abah ada kt sni…(rest time)..hehe..so,xdpt join kak eina n kak wie g cuci kete utk charity 2..huhu..so sory sis..mybe next time k=)…

salam aidiladha











SALAM AIDILADHA……

Firstly, thanks 2 my boss…coz bagi cuti awal utk raya ni..hehe.. So, deqsu n kak eina balik Tapah khamis mlm dgn kak ngah..lme la cti kli ni..boleh la nk rest kn=)….raya kali ni best la juga coz semua balik..tmbah plak kitorg buat kenduri Aqiqah utk anak2 buah…so, bertambah meriah la umah 2..macam2 ragam ada..hehe..minggu ni plak, deqsu 1 family g berkelah kt lata kinjang..best la jgk..mklm la dpt air kn..(my favourite place)..emm,klu ikutkn ni,tiap2 mggu la deqsu n kak eina g picnic tau..tp,kali ni abg deqsu yg byk tgkp gmbr…so,xde dlm smpnn la nk ltk kt sni.. just ada gmbr dgn ank2 time kt umah je..huhu..anyway…-SALAM AIDILADHA wt semua muslimin & muslimat xkira di mana jua anda berada..deqsu mohon maaf maaf atas segala salah n silap..wassalam..















A week after semester break….

2 days after break….finally I have time to meet my friend dbat & djah……long time no see them…I really miss u friend’s…=)…but I’ve no chance to meet others..i’m so sory frens coz I got a part-time job at Amano Malaysia Sdn. Bhd…and I need to start this week…huhu..anyway,thanks to my luvly sis for the chance…Other than that, my activities for this week are follow my sis for their futsal & bowling tournament with ‘ehozarian’.. Oppss.. I forgot it.. I also seen my best friend…around 2 years I didn’t meet him..ur really different now..but, I hope u can get what u almost want fren..best of luck to u, I always pray for u..@ the weekend, me n my sis fren (sis wie, sis ayit n sis iqa) went to Agrotek Langat..nice picnic (no word 2 describe it)…all pic were show our happiness..=)




Saturday, November 22, 2008

Finally…

Yahoooooo............

exam dah abis!!!!!!

Esok nak balik dah…..

Bestnye………………

Walaupun dlm hati ni risau je psl result..

tp xpela kn…cti sekejap je…..

perlu dinikmati sepenuhnya….

Hehehe…….

Happy holiday……

Friday, November 21, 2008

emmm...

it's too hurt....

i need someone 2 talk....

but who's?????

i felt so sad.....

but,life must be go on....

u need to be strong deqsu...

Wednesday, November 19, 2008

Kerja gila utk paper killer..huahua

6 Nov 2008

Dah 6 ari duduk terperap dlm bilik je…boringnye…padahal, paper seterus yg menanti punye la byk n killer..huhu…emm,nk keluar g jalan2 xde kwn plak(ee..diorg xboring ke duk dlm bilik je..xkn nk ajk g jln2 dlm u pun xleh kot..g tasik ke,jjogging ke???)..huhu…sedih seh..punye la duk dlm bilik je,otak pun dah beku n xleh berfikir..sekali sekala kena la tgk keadan luar kn???btl x??

7 Nov 2008

Dgn tekad n semangat yg kuat(hehe..cm lawak je ayt ni)..xkira ape org nak ckp kn…deqsu dah tekad nk blk umah..sekurang-kurangnya family bleh temankan deqsu release tension..lgpun..semua ada kt area selangor…so,orait la 2 kn..dpt jmpe semua..hehe…dlm kul 4 pagi deqsu dah bangun kemas barang2 n lps je subuh trs nek bas g alor star cari tiket blk shah alam..blk senyap2 je…xde yg tau pun…(keje giler kn)..fuhh…nsb la tiket bas ade wlaupun ntah ape2 bas ntah..huhu..janji bleh balik..dah lps dpt tiket bru la deqsu bg tau kt roomate2 yg deqsu dah blk..huhu..semua terkejut je..(sory, I have to do for my self)..pas2,smpai umah kak eina je dh mlm..

8 Nov 2008

Yg ni kak eina yg buat keje giler..huhu..asalnye die ajak g kuar makan je..tp,lps 2 berlarut g main bowling la..g uptown la n mcm2 n ade plak 2 ajk g mkn nasi lemak kt kg. baru..huhu..xsgsp2..smpai blk kul 4.30pg..xpernah lg seumur hdp ni deqsu blk umah subuh2 cm2..mmg giler la…time 2 tkt pun ade coz xnah buat kn..cme rasa puas sgt coz hilang semua tension…(anyway,thanks 2 kak ayit n my luvly sis yg bwk deqsu coz hlg semua prob tau)…

9 Nov 2008

Lps 2 plak deqsu duduk kt umah kak long kt upm..n ktorg 1 family g wet world..bwk ank2 buah main air..seronok la jgk coz mcm2 ragam anak2 2..hehehe..smpai xnk blk lg 2..kre blk ni mmg byk jalan la..tp,ada 1 bnd yg deqsu puas hati coz ble dah happy2 cm2..ape yg deqsu baca semua cepat je faham n masuk kt kepala..Alhamdulillah..(berkat duduk dgn family kot=)..kre xrugi la wt keputusan nk blk umah..biar pun byk berhabis masa dlm bas dgn tmbg yg smkin naik..huhu..

10 Nov 2008

Emm,arini duduk kt umah je..menghadap buku coz lps ni deqsu ada 4 paper direct(paper killer lg 2)..cm2 la paper account..xde yg xkiller..huhuhu..d sebabkn paper killer ni deqsu rse mcm nk gile study tau..huhu…cme wt ala2 relax jgk la coz tkt plak migrain menyerang..t lg susah….

11 Nov 2008

Dah kena blk u…anyway,thanks sis coz hantar ari2 kt stesen bus even dah lwt mlm..huhu..exam kli ni mmg mencabar sampai bleh jadi camni skali..huhu..harap2 result gempak la..hehehe..amin2..

Monday, November 10, 2008

Emm…npe ni..ttbe rse down je….arghhhhhhhhhhhhhh…rse nk jerit je..tp xpsl je nnt org kata ‘giler ape budak ni…xpsl2 je nk jerit2,dah la kt tgh2 hutan ni’…huhu..malu la plak kn…abis 2 nk wt ape ek???dlm hati kata(wt bodo je..huahuahua)…bru lps 1 paper dh tension cmni…cmne la plak nk m’hadapi 4 paper yg b’turut2 2’..’xde belas kasihan lgsg la jdual exm kali ni’..dlm hati kata smbl merungut..(ee..rse nk ketuk2 je org yg wt jadual exm ni…huhuhu..brani ker???)…huhuhu..asyik kata nak ketuk org je kan…tp xnh wt pun=)….ttbe teringat plak sms dr kwn deqsu td….

‘salam..wt sahabat2 ku…jemput la ke majlis perkahwinan sy 10Disember nnt ye..’

Kawanku yg sorg ni nk kawin???biar btl???...huhuhu..deqsu punya la xcaye terus call die..n ape yg die bleh ckp ‘dah jodoh…nk wt cmne kn..tp,kte still further study..jgn risau’ emm…dah die ckp cm2….nk xnk kne trime kenyataan la deqsu oi..drpd tension2 td trs ade idea nk smbg2 dgn room8…diorg pun t’kjt la jgk ble dpt tau psl td 2…cuba klu korg la kn,dh get ready ke nk kawin dlm usia yg xsmpai 20thn???...huhu..tp bleh consider jgk la kn coz msg2 dh b’punye..hehehe (sory bocorkn rahsia..hehehe..jgn mrh..t cpt tue..huahuahua)..tp,blk2 deqsu yg kne blk..diorg ckp ape tau.. “haa…jgn nnt ttbe plak ktorg yg dpt msg dlu bg tau ko yg single skng ni ttbe nk kawin dah..bla2…bla2..” xpsl2 je kne gelak dgn diorg…huhu…mcm2 kn..tp,bg deqsu…jodoh,pertemuan,ajal n maut..semua dh d takdirkan..n kte sbgai hamba kne terima dgn takdir 2 semua…spnjg gap before nk exam paper seterusnye ni deqsu byk la b’sembang dgn awe psl byk benda n membuatkn deqsu sedar tentang 1 benda..ape dia ek??huhu…mne bleh bg tau ma…secret..huahua2…tp berkaitan dgn kehidupan kita d dunia ni..yela,semua org nk disayangi, dicintai kn..tp,xsemua 2 kte akan dpt dgn sempurna sehingga kita jumpa dgn org yg mmg dh d takdirkan utk kita…bg deqsu, mgkn skang bkn masanya utk deqsu rse semua 2..blm masanya lg kot..biar la org lain happy dgn couple msg2 n ade yg sesetengah 2 plak b’cinta smpai xingt dunia..ade ke ptt???ish2….insaf la…tp,honestly la ckp kn..kdg2 jealous la jgk tgk org lain bergayut,men msg xbenti2..pas2 senyum sorg2..huahuahua…=)..kita ni x de pun cam2..plg lame bergayut pun dgn kak eina la..spe lg kn..(mklm la kn…free la katakana..hehe)..dgn org lain…emm…xde mknenye…huahuahua…tp,wlau ape2 pun..deqsu still happy sebab ada kakak yg penyayang n family yg btl2 fhm deqsu…syg sume..mmmmmmuaaaah…..huhh…dh lepas menaip ni..hlg tension tau…hehe…yup, deqsu bleh…chayok2!!!!!!!!(cian2..kne motivate dri sndri..huhu)..

Edit @ 5 Nov 2008

Tuesday, October 28, 2008

friends

orang yang kamu betul2 perlukan dalam hidup adalah orang yang membuktikan dia juga perlukan kamu dalam hidupnya.kalau takut menoleh ke belakang atau memandang ke hadapan, tengoklah di sisi kamu.kawan2 baik kamu sentiasa ada untuk kamu.love is for a moment but friends are forever.


emm.. deqsu tertarik dgn kata2 dr ckino... yup, ur right friends.. 'love is for a moment but friends are forever'.. tp, klu nk pilih kawan 2 biar la betul.. carilah kawan yang sentiasa ada time kita susah n senang... (bkn senang nk cari tau) n jgn terlalu berharap kawan yang baik dengan kita skang akan baik selamanya... sbb deqsu banyak dah experience psl benda ni.. (opps.. teringat plak time kt matrix, tp 2slh deqsu bkn salah room8 ku yg tersayang (especially amy n yana).. ttbe teringat kt korg plak... rndu la kt korg.. hope 1 ketika nanti kte dpt happy2 cm kt matrix dlu..

sepi..

aku masih dengar suaranya,

aku bangun,

aku tidur,

aku mimpi,

dia masih disini…

hari berganti bulan,

berganti tahun,

kita masih berdiri,

biarkan dia pergi...

bisikku pada bulan,

kembalikan,

temanku,

kekasihku,

syurgaku...

Tanpa dia,

malam menemaniku,

sepi memelukku,

bulan jangan biar siang,

biar alam ini kelam,

biar ia sepi sepertiku...

emm... actually sajak ni deqsu ambil dari sedutan psl imaan dalam cite sepi (nice story).. hehehe... khas utuk semua orang yg pernah rasa sepi... sje je coz ttbe rse sepi je... huhuhu.. maybe tension dgn exam d tmbh dgn mcm2 perkara yg deqsu fikirkn skang ni... emm...

Saturday, October 25, 2008

demam..

xlaratnye la... dan2 je time exam ni la nk demam plak.. huhuhu=(.... cmne nk study ni... sedihnya.. tmbh sedih lagi ble tau kawan baik sendiri plak accident.. sory awk, sy baru tau awk accident.. sy doakan awk cepat sembuh even xtau ape perkembangan awk skang ni... huhu... xpela, yg penting awk kuatkn semangat k.. chayok2!!!!=)... mybe skng Allah tgh menguji awk sekeluarga... tbh kn ati k.. emm... ttbe rse nak balik umah je... hua... =(.... nk blk100x... actually xtau nk taip ape pun.. cme rse xlrt nk study.. emmm.....

Tuesday, October 21, 2008

settle dah...




emm... akhirnya... abis dh tugas sebagai fasi... yahuuu!!!!! bestnye coz pasni xde la penat sgt dah n b'depan dgn macam2 ragam.. huhu... (cam mengeluh la plak ek).. huhu... tp kan bila fikir2 blk cm2 la lecturer rasa kn ble kte cakap kt depan student bising kt blkng.. huh.. tp, ape2 pun byk pengalaman yg deqsu dapat... dpt la rse jd lecturer jap kn.. hehehe.. (prasannye).. tp btl la coz deqsu pegang 30% carry mark diorg... spe yg bg commitment 2 sng2 je deqsu bg full mark tau.. hehehe... anyway, sory la kt adik2 (adik2 ker??? hehehe) yg under class deqsu 2 ek klu ada kekurangan ke t'marah ke t'ksr bhsa n ape2 jela.. n sory la xbg tau umur deqsu coz t ble korg tau deqsu lg muda korg xleh nk respect plak (cewahh nk org respect kt kte plak.. huahua).. bkn ape, cme nk korg tumpu dlm kelas je.. hehe.. tp best dpt 1 class dgn korg coz dpt b'kgsi cite n dpt rmai kn kenalan... =)... kt sni deqsu ade mskkn bbrpe gmbr dgn diorg... tp, xbyk pun n xclear sgt.. mklm la gne hp je.. huahua.. hope pasni kte still cntct n be a friend forever..

Saturday, October 11, 2008

k.ngah n deqsu... mesra gitu.. hehe

deqsu in green... hehehe

aidil n cha d pagi raya=)





Raya2…. hehehe… kalau sebut je raya mesti berkait dgn duit raya kn… tp, raya kali ni deqsu xdpt byk duit raya pun… huhu.. maklum la dah semakin dewasa pun.. huhu… oppss.. lpe plak nk cite… sehari sebelum raya 2 deqsu n kak eina bertungkus lumus la buat kuih raya, kek raya n macam2 la… nak buat camne kan.. dah kitorg je pun yg ada kt umah 2 coz kak long blk Johor n fadil plak blk Kelantan.. nasib baik la ptg nk raya kak ngah balik Tapah… riuh-rendah la jgk umah 2 dgn gelagat ain n aidil.. pagi raya macam biasa la pegi sembahyang raya n bermaaf-maafan... huhu.. sedih tau coz mmg byk salah silap pun.. huhu.. pas2 ktorg 1 family blk kg n then g la umah sedara mara.. hehe... time 2 dpt la jgk duit raya.. hehe... tema family kali ni hijau.. hehe.. comel lg 2... raya ke-2 n seterusnya bz la skit coz rmai yg dtg umah... tp, ape2 pun tetamu ttp tetamu kn.. hee.. emm.. raya ni ada 1 peristiwa yg xleh lupa... huhu... bas yg sepatut deqsu nek dah bergerak awal... geramnye!!!!!! dah la diorg xinform... huhu... nk nangis je rsenye... tp, nsb bek la ade bas len g Changlun.. huhu.. tp kn, bas ni pun prob jgk.... lembab gler n sbbkn deqsu smpai kt changlun dkt kul 12... nasib bek la diela bleh tlg amik... thanks a lot diela =).. n thanks jgk kt pakcik UK coz lpskn diorg kuar even dah xleh kuar time 2.. huhu.. 2la al-kisah raya ni.. sempena bulan mulia ni deqsu nk mintak maaf klu ada salah silap... n doakan deqsu success k.. mmuahh.. syg sume.. hehe

Friday, October 10, 2008

emm....

Devotees- Tika Dinihari

Oh Tuhanku tiada indah di malam yang hening

Melainkan dengan bermunajat kepadamu

Tiada indah suatu hari yang aku lalui

Kecuali dengan patuh kepadamu

Oh Tuhanku tiada indah hidup didunia

Melainkan berzikir dan menyebut namamu

Tiada indah tiba diakhirat yang abadi

Kecuali dengan keampunanmu

Ya Allah Tuhan ku yang merubah kalbu

Tetapkan lah hatiku

Moga sentiasa dalam agama mu

JUA..........

Taat akan perintahmu

Tuhan usah bebankan kami dengan bebanan yang berat

Seperti yang pernah kau berikan kepada umat yang terdahulu dari kami

Tuhan jangan pikulkan kami yang tidak kami terdaya

Maafkan salah kesilapan

Ampunkan lah dosa-dosa

Rahmatilah kami....


Firdaus-Jendela Hati

Aku ingin hidup secerah mentari pagi

Yang menyinari ditaman hatiku

Aku ingin seriang kicauan burung

Yang terdengar dijendela kehidupan

Aku ingin segala-galanya damai

Mesra membuatkan ceria

Aku ingin menghapus luka dan lara

Melerai rindu didalam dada

Sedamai pantai yang memutih

Sebersih titisan embun pagi

Dan ukhwah ini pasti berputik

Menghiasi Taman kasih yang harmoni

Seharum wangian kasturi

Seindah ceria pelangi

Segalanya kan bermula disini


Firdaus-Perjalanan

Demi masa yang kita lalui

Perlu dihargai jangan ia dibaziri

Hidup yang kita kecapi

Kurniaan Illahi perlu ia disyukuri

Kadangkala kita tak menduga

Ujian berlaku tiap masa

Kuatkanlah usaha

Jangan mudah putus asa

Berserah padanya

Kau pastikan berjaya

Mengharunginya dengan penuh keyakinan




Firdaus-sahabat

Lama kau pergi jauh dari diriku

Menghilang diri jauh entah kemana

Puas sudah ku mencari dirimu

Pelusuk dunia ku panjangkan langkahku

Mereka bilang kau tak punya apa-apa

Namun bagiku engkaulah kisah silamku

Cerita lama kisah suka dan duka bersamamu

Pasti kita akan bertemu

Setelah sekian waktu wahai sahabatku

Pasti kita kan bertemu

Meleraikan rindu wahai sahabatku


Firdaus-Cinta & Harapan

Kelmarin hanya tinggal kenangan

Bersama peristiwa semalam

Adakah hari ini yang ku tempuh

Kan bersinar untuk hari esok

Benarlah apa yang telah di kata

Penantian itu satu penyiksaan

Kepastian memburu kerisauan

Ketabahan mendamai keresahan

Dalam dada ada bara cinta yang menyala

Dalam cinta ada kita berdua

Tiada siapa bisa merungkai rindu dijiwa

Dengan iman dapat kita membendungnya

Hanya kudrat Tuhan yang bisa menyatukan

Dan bisa meleraikan

Cinta sesama insan

Rahmat kasih sayang yang amat diharapkan

Tuk kita abadikan kasih di alam cinta

Oh bahagia


Emm… sepanjang tempoh deqsu xjenguk blog banyak perkara yg berlaku & banyak benda yg perlu di selesaikan… BUSY2… 2la, perkatan yg boleh deqsu cakap… semua perkara 2 ada suka, duka, perit n mcm2 ada… huhuhu… semua bait2 kata2 yg deqsu masukkan ni… semua ada kaitan sebab masalah semua timbul dari mcm2 status kenalan deqsu…. huh… sakit kepala fikir tau.. tmbh2, semua ni deqsu kena lalui sorg diri coz xde siapa pun yang faham deqsu kecuali INTAN… tp, cukup la intan dah dengar sebelum ini.. cian plak kt dia… thanks a lot intan coz very2 understand me… ha, teringat plak.. ’intan’ satu nama yg somebody pernah pggl deqsu dgn nama 2… tp, 2 semua kenangan mcm dlm bait2 lgu ‘cinta & harapan’… kenangan lalu yg xperlu kita ungkitkan sebab ia akan buat kita terluka kembali.. betul x??? kalau boleh deqsu nk mcm bait2 ‘jendela hati’ sebab deqsu memang inginkan ketenangan… maybe semua org pun nak cm2 kn… hehehe… raya kali ni rasanya xsemeriah mana... ntah la, mgkin deqsu terlalu byk berfikir tentang kehidupan ini.. kenapa jadi cmni ye???? deqsu sendiri xfaham dengan diri deqsu… sepanjang bulan ramadhan ini pun deqsu rasa lain n xketahuan…. kenapa????? besar betul dugaan hidup ini.. tp, sepatutnya deqsu bersyukur sebab ada yg lbh besar diduga n diuji.. emm, utk kak wie n family.. byk2 bersabar.. n utk shbt deqsu, (…..) lgu ‘perjalanan’ 2 utk awk… semoga tabah menghadapi segalanya… amin..

create: 28 Sept 08

Saturday, August 9, 2008

salam..


HAPPY FRIENDSHIP DAY... sempena hari kwn sedunia ni deqsu nk ucap thanks 4 all my fren coz always give me support n care about me... huhu.. friendship forever =).. pic kt sblh ni, pic deqsu ngan geng2 kt uum... time ni ktorg g jln kt penang... best wo.. selain 2 dpt jgk tenangkan fikiran tgk laut.. hehe.. my favorite place =).. hope persahabatan kte kekal smpai ble2... love u all fren..
(diela, mas, mainnah, awe, rai, lyn, zaty, ecah, zack)

Wednesday, July 30, 2008













sepetang bersama rusa d padok, uum.. huahua

Wednesday, July 9, 2008

Thursday, June 26, 2008

hye=)

14 Jun 2008
Have something happen today… nk tau ape???? deqsu, k.eina, k.wie, ecah n diela sesat nk pegi umah awe, kwn deqsu yg sorg 2… huhu… smpai ke malam kitorg duk dalam kereta… tp, plg cian kt k.eina n k.wie la coz diorg kne blk lewat malam… I’m so sory sis… hehehe.. anyway thank you so much..=).. luv you sis…

15 Jun 2008
Arini pagi2 lg ktorg dah jalan2 kt area kg. Awe... best giler... maklum la kn... suasana kg mesti la best.. tp, ktorg xsempat pun nak posing kat rumah awe pagi 2 coz kawan awe dah sampai nak bawa ktorg g picnic... ingatkn dekat je air terjun 2 tp punye la jauh... pas seharian berkelah ktorg singgah jap kt putrajaya... masa nk balik 2 dah malam n dah ditakdirkan yang ktorg tersalah masuk jalan sampai sesat entah kemana... yang paling kesian kt ecah n diela la coz diorg dh la penat nek bas pas2 dgn sesat nak ke umah awe d tambah dgn sesat perjalanan arini... huhuhu.. mmg memenatkan tp ktorg still enjoy coz dpt tau banyak jalan... pasni klu pegi umah awe lagi xdela sesat kn???? hehehe...

16 Jun 2008
Pagi2 lg dah kelam-kabut coz ktorg siap lmbt nk pegi bustop.. penat nenek n mak awe siapkan breakfirst utk ktorg.... tp, ktorg xsmpat nk menjamu banyak... mntk maaf ye... perjalanan yg boring teramat sgt time nak ke kg.lonek, bahau, n9.... smpai pening2... huhu... lepas 2 bermula la kisah hidup bersama keluarga angkat... tuan hj.ismail.. deqsu dapat serumah dengan kawan2 yang tak pernah kenal pun sebelum ni... tp, d sebabkn ktorg ni jenis cepat mesra (cewahh!!!!) so semua bleh jadi kamceng cam adik beradik dalam ari2 jgk.. hehehe... n sure la deqsu jadi adik yang bongsu kan... =)... malam 2 plak ade program adat pepatih.... tp, program malam 2 boring skit la... huhu

17 Jun 2008
Arini ada program bersama pelajar sekolah rendah bt.kikir, bahau... ktorg disambut dengan meriah sekali kt sekolah 2, maklum la kn kakak2 cun n abg2 hensem yg dtg skolah.. hehehe (perasan!!!!) =)... deqsu n yg len duduk kt skolah 2 dr pg smpai la ke ptg.. time jd fasi utk salah satu aktiviti 2 dapat la deqsu berkongsi pengalaman dgn bdk2 2... seronok tau rasa cam zaman skolah2 dlu je.. =)... b4 ktorg balik, rmai la bdk2 ni dtg minta no phone n sign... cm artis la plak.. hehehe =)... ptg 2 plak ada aktiviti mengoca ikan... ha, mesti xtau kn cmne 2??? hehe... time 2 ktorg semua kena turun kt tepi bendang n tangkap ikan... best tau coz deqsu dpt la 7-8 ekor ikan sembilang kt dlm selut 2 n ada skali 2 sebab galak sgt nk tgkp ikan smpai jth dlm selut.. abis kotor semua... huhu... tp, puas ati la kan dapat ikan... hehehe... pengalaman yg xdpt d lpe kn=)

18 Jun 2008
Emm, arini ada satu lg yg deqsu interesting sgt.. dgr pantun dr yg pakar.. maklum la bab pantun, sajak ni mmg la deqsu minat... hehe.. tp, xsmpt nk salin pun pantun2 2 coz org 2 cakap nogori... mano la den nak paham kn??? huhuhu... ptg plak ktorg b’gotong royong dgn penduduk kg. masak utk mjls tahlil malam nanti... n masakan org nogori dah tentulah pedas2 kn... 2yg buat den lomah ni... huhu..

19 Jun 2008
Sedihnye... tanpa d sedari arini ktorg akan meninggalkan kg lonek ni.. huhu =(.... sdkt majlis d buat b4 ktorg berangkat... tp, yg plg xthn skali nk b’pisah dgn keluarga angkt la.. ha... lpe nak bagi tau.. family angkt deqsu pggl deqsu *comel*.. hehe... (comel ke pun???) sje je family angkt 2 bg nme cm2 ek... tp, ok jgk la coz t mst family angkt 2 slalu ingt kn.. hehehe.. lg pun die ade cucu yg sebaya dgn deqsu bleh la nk ngecet2.. huahua... (xnak la coz cucu die 2 pendiam.. boring... lgpn, wt masa ni fikir psl study lg bgs kn???) hehehe... grau2 je... n akhir skali ktorg smpai kt seremban dekat nk pukul 4... sweet memories at n9... =).. hope pasni dapat join lg program2 cmni=)

Sunday, May 11, 2008

salam... hai.... huhu... walaupun xrmai fren kt blog ni... tp, ok la kn wt tatapan my sis kak eina n kak wie... hehehe... anywy, dla tgh duk boring2 ni... mklm la kn gap lme sgt 4 last paper ni... actually just nk cite psl besday girl ari 2... emm, thn ni best la jgk coz room8 smbt my besday siap bli kek yg comei lg 2... hehehe.... pas2 dpt plak hdiah dr diorg... thanks a lot my fren... tp, ade gk yg sdhnye coz rmai la yg xingt besday dila thn ni... xpela, mybe diorg bz kot lgpun... spe la kte kn... huhuhu.... emm, xtau nk cite ape lg cme wish me luck 4 my life n xsbr la nk tgk baby k.long plak...

Tuesday, April 1, 2008

Assalamualaikum.... lme jgk ek xjenguk blog... hehehee.... emmm, xlme je lg nk exm dah.... huhuhu... takutnye coz xready pun lg.... d tambah dgn assgnment yg byk 2.... huhuhu..... life deqsu skng ni ok je la..... cme rasa teringin sgt nk blk umah klu ade ksmptn.... tp, rasanya xde masa kot... huhuhu.... sedihnye.... nak balik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, February 25, 2008

Assalamualaikum....

emm..... setelah sekian lamenye xjengok blog...... ari ni bru la deqsu ade skit mase nk menjenguknye... huhu... sepanjang Januari n Febuari ni deqsu agk bz dgn assgnment 2 yg xde mse nk jenguk blog 2... actually rndu jgk nk mencoret serba sdkt cite kn.... heheheh... skang ni tgh mid-term exm, last paper financial accounting dah lps dah... nk ckp ssh xla sgt tp ade 1 soalan 2 memang berbelit.... poning kepala den... huhu... tgh2 boring ni, ttbe plak rse rndu nak blk umah... rndu kt mak n abah n rndu la kt sume... =) ....ha, 18 Januari 2008 merupakan tarikh yg plg gembira wt kitorg 1 family coz k.ngah dpt baby girl.... n telah pun d beri nama Nur Ain Farisya.... time Chinese New year ari 2 deqsu blk umah... n yg plg best jgk coz dpt jmpe rmai kwn2 skolah dlu... ktorg g lost world of tambun n mcm2 lg... hehehe.. time jmpe kwn2 2 sme la dok cite psl bf diorg... n skng ni just deqsu n djah je yg still single... bese la kn, ktorg bdk2 lg... xmatured... hehehehehehe... pas2 pas blk uum, byk jgk la aktiviti yg deqsu joint... sje mengisi mse... n ktorg 1 blk skng ni tiap2 ptg duk men... b4 ni xnh pun... tp, ble skali dah men 2 xnk berhenti =).... lgpun ianya bagus utk kesihatn jgk kn.... emm, xtau lg ape yg nk d coretkn d sni... lgpun pasni ade klas la... hehehe... k, jmpe lg d lembaran yg akn dtg... INSYAALLAH.... Salam Ukhwah Fillah...=)

Tuesday, January 1, 2008

salam

Assalamualaikum… happy new year 2008!!!!!!!!!!!!!!! Semoga thn baru ni memberi kita suatu kehidupan yg lebih bermakna n diredhai Allah selalu… amin… 4 this year deqsu berazam nak study lebih gigih n dapat dekan.. insyaAllah… lg 1 yg plg penting, nak lupekan semua kenangan pahit thn 2007… hehehe.. coz thn 2007 byk pngalaman pahit ttp byk jgk mengajar erti hdp… selain 2 deqsu berharap agr negar kte Malaysia aman sentosa tnpa ada masalah lg… ha, sepanjang cuti ni byk benda yg best especially dpt g taman wetland n eye’s on Malaysia… best giler.. hehe.. n yg plg utama dpt duduk dgn family smbil men2 dgn anak buah… pasni xtau lg bleh dpt bkk blog coz dh blk u alamatnye xde mse la kan??? huhu… anyway, hepy always.. see the next time… bye2…