Friday, February 13, 2009

Jelajah Hutan Sintok

Wah…cam menakluk hutan 2 plak kan..hehehe..anyway, akhirnya deqsu berjaya menawan hutan sintok arini..hehe...walaupun mggu n bulan ni adalah yg plg busy tp deqsu nk curi jgk sikit masa utk aktiviti luar..sje nk release tension n manjakn dri dgn aktiviti yg deqsu ske..huahuahua.. pagi2 lagi dlm jam 7pagi kami yg menyertai ‘jelajah hutan sintok” dikehendaki berkumpul…ktorg dibahagikan kpd 10 kumpulan n deqsu kump. Yg ke-8..biasa la kan..dlm group ni ada cik deila, ecah, mas, mai’nnah, umie, ira, rai, zack n yg selebihnye ktorg xbrape knl sgt tp yg pasti bdk2 kelate..lyn n awe xjoin pun aktiviti kali ni..so, diorg kt blk je la kan..n zaty jd urusetia utk group lain..dlm kul 7.30pg ktorg dah gerak utk masuk hutan sintok…mula2 2 rasa excited sgt coz dah lme xjoin aktiviti cmni..last sekali pun time sekolah2 dlu…huhuhu..masa suku perjalanan semuanya macam biasa coz lalu kt laluan yg berbatu..tp, selepas 2 jumpa la curam2 yg mmg curam sgt…xpernah deqsu sgka securam 2..nk nek bukit 2 pun kne gne tali n naik sikit2..n di sebabkan 2 ramai la yg injured..huhu..Alhamdulillah, group ktorg sume steady2..hehe..cume tergelincir sikit2 2 biasa la kan..emm, cik deila menggelarkan group ktorg ni “wonder pet” n group ktorg la yg paling aktif n bising (bukan bising ape pun just lawak2 je supaya xla rasa cam boring kn???..=) n tread mark “apa yg penting??? – kerjasama -).hehehe…menjadiakn group ktorg sentiasa bersemangat meneruskan perjalanan..cewahhh..cm apa je kan..lps dah naik bukit, turun bukit…ktorg jumpa 1 kawasan lapang n ada tasik kt tepi 2..cantik la jgk..cme dah penat sgt kn..so,xdela dpt menikmati sepenuhnya..pas2 ktorg masuk hutan blk..emm,time ni ktorg dah jd group yg plg last sekali..hehe..sbnrnye saje je coz bleh menikmati keindahan hutan..huahuahua…n lastly ktorg berjaya keluar dari hutan dekat2 nk kul 12.15pm..even penat tp rasa puas sgt coz jln2 yg mencabar..hehe..hope next time dpt g lg...pas lunch, mandi n solat..apalagi kn….tdo…zzzzzzzzzzzzzz……….

5 comments:

wave89 said...

Bagus2 sertaiu aktiviti2 lasak cam gini... nanti bdn sihat, xla berketul2 lemak kat bdn... :)) hihihi...

deqsu said...

emm...ok..sy mmg ske aktvti lsk ni..hehe

wave89 said...

jgn terlalu lasak sudah... :))

deqsu said...

huhu...sy tau had sy..huahuahua

wave89 said...

hihihi... bgs2 nanti xla jd kurus kering mcm cicak kubin... :)) hua3